Dielničky zápisky

február 2012
Túto zimu sme rozbehli aj jednu novú a milú doobednú aktivitku pre detičky a mamičky, ktoré sú ešte s deťmi doma (každým rokom je ich v Borinke viac a viac!). Išlo o tančeky a tvorivé dielne, spoločné spievania najklasickejších detských pesničiek a jednoduché cvičenia na rozvoj jemnej a hrubej motoriky najmenších Borinčanov. Do akcie sme sa pustili v zime, pretože vtedy je najmenej možností k aktivite s deťmi. A najmä tí, čo majú energickejšie deti, určite potvrdia, že doma nemôžeme byť stále, inak… 🙂
Obec Borinka nám vypomohla zapožičaním svadobnej miestnosti, kde sme sa mohli stretnúť. Najmladšia účastníčka kurzu mala iba jeden rok a najstaršiu čaká posledný rok v škôlke, ale zapojiť sa dokázali všetci, čo prišli. Tí najmenší si zvykali na deti okolo seba a organizovanú aktivitu. Najstarší už dokázali splniť pohybovo aj slovne každú úlohu a tajne sa možno potešili, ako im to dobre ide. Výsledok, ktorý predbehol naše očakávania, priniesli dielničky k Veľkej noci, kde sme si mohli odniesť aj hmotný výsledok. Ticho, ktoré sa nieslo nad tvorením občas prerušil len zvuk: „Jááj, nie!“ Bolo hneď jasné, že niektoré z detí si práve dotvorilo dielo po svojom (mimo mamkine očakávania). Ale verím, že práve dvojitý zajko, či modrá mrkva na pohľadnici, najviac poteší našich najbližších rodinných príslušníkov, veď sú od našich detí.
marec 2012
Jar je tu a s deťmi stačí vybehnúť na ihrisko. Ale aj tak by sme radi zorganizovali ďalšie tvorivé dielne…
apríl 2013
marec 2014
A to sa nám od času písania horeuvedených riadkov ďalšie roky darí… (viď našu fotogalériu, kde za všetko hovoria výtvory malých nadšencov).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *